Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu: City-ihminen muuttaa Teiskoon

Teisko-Aitolahti -lehti ehti julkaista jo vuoden viimeisessä numerossaan kirja-arvostelun Ata Hautamäen uutuuskirjasta Talo Teiskossa. Arvostelun city-ihmisen maallemuuttokuvauksesta on kirjoittanut Leena Tulivirta. Arvostelu on kiittävä.

Tulivirta on koonnut hauskasti tuokiokuvia Talo Teiskossa -kirjasta: hän kertoo kirjailijan vaahtokylvystä kumiveneessä, tiskauspaikasta keskellä pihaa ja liihottelusta postilaatikolle yöpaidassa. Arvostelu kiittää kirjan tekstiä sujuvaksi ja helppolukuiseksi. Myös kirjan mukava ja ystävällinen tunnelma saa kiitosta.


Talo Teiskossa -kirjan kanssa käy Tulivirran mukaan, kuten muidenkin hyvien kirjojen kanssa: se loppuu liian pian. Onneksi jonkin verran lisää tarinoita löytyy kuitenkin kirjailijan kotisivuilta. Kannattaa tutustua sekä niihin että itse kirjaan!


Viitteet

Hautamäki, Ata (2011). Talo Teiskossa. Kurikka: Valmiixi.

Hautamäki, Ata (2011). Talo Teiskossa -extrat. Saatavilla: http://atahautamaki.fi/?page=taloteiskossa.

Tulivirta, Leena (2011). City-ihminen muuttaa maalle, ja.... Julkaisussa: Teisko-Aitolahti n:o 51/52.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuttulan kesä Reijo Raekallion siveltimen vedoin

Lastenkirja Kuttulan kesä ilmestyi viime vuoden lopussa. Sen on kirjoittanut Liisa Salo ja kuvittanut Reijo Raekallio. Levinyt! kävi taiteilijan juttusilla. Jaspis Toivosen kirjoittaman jutun pääsee lukemaan  Levinyt! - verkkolehdestä .  Jutussa Raekallio kertoo, kuinka tarinat Kuttulan kesästä sytyttivät inspiraation, sillä ne olivat todentuntuisia ja eläviä. – Ne kertovat maaseudulla asuvan lapsiperheen elämästä. Perheeseen kuuluu lasten ohella liuta eläimiä. Tarina tuntui minusta heti mukavalta, koska siinä oli sopivaa särmää, sanoo Raekallio. Kuttulan kesä on Salon ensimmäinen ja viimeinen kirja, kuten hän on sanonut  Kyrönmaa -lehden haastattelussa . Kirja on esitelty  täällä  ja sitä voi ostaa kirjailijalta,  Galleria Raekalliosta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan  sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Salo, Liisa (2020). Kuttulan kesä . Kurikka: Valmiixi. Kuttulan kesässä on vipinää - Liisa Salo julkaisi ensimmäisen ja viimeisen kirjansa . Kyrönmaa -lehti 23.11.20

Rising Moon: Surulaulu on esitelty Risingshadow.fi-sivustolla

Scifi- ja fantasiakirjasivusto Risingshadow.fi  on esitellyt kirjailija Sarianna Suorsan Rising Moon -sarjan päätösosan, Surulaulun . Kirja on Suorsan kolmas. Rising Moon -sarja kertoo Suorsan luomasta fantasiamaailmasta, joka koostuu neljästä valtiosta. Elämää niissä varjostaa jatkuva sodan uhka. Sarjan päähenkilöinä on nuoria, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Kirjan alussa Tegan herää Rising Moonista, maasta, joka on pysynyt omissa oloissaan. Mutta miten heidän käy, kun sota syttyy ja he ovat pahasti alakynnessä? Lue lisää Surulaulusta ! Kirja on esitelty kotisivuillamme täällä ja se on saatavilla verkko- ja kirjakaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Risingshadow.fi. Scifi- ja fantasiakirjat. Rising Moon: Surulaulu. @ Sarianna Suorsa . Suorsa, Sarianna (2020). Rising Moon: Surulaulu . Kurikka: Valmiixi.