Siirry pääsisältöön

Kuka minä olen?

Minä Olen -lehdessä 2/2012 on haastateltu verimikroskopisti ja huippusuunnistaja Mikko Vapaa (Aho 2012). Artikkelissa Mikko kertoo, kuinka hän lähti etsimään syitä sille, miksi ranteita särki ja poskia jomotti erityisesti pitkien suunnistusmatkojen jälkeen.

Mikko luki, mietti ja kokeili. Selvisi, että hänen kehonsa oli hapan - kovan harjoittelun seurauksena siitä puuttui hivenaineita. Kipu oli seurausta hapoista, mutta syömällä emäksistä ruokaa hapot oli mahdollista neutraloida ja kivut poistaa.

Kehon oireillessa yksi jos toinenkin joutuu miettimään, kuka minä oikein olen. Mistä epämääräiset oireet, kuten väsymys, masennus tai rytmihäiriöt johtuvat? Ja millä korjata tilanne?


Tärkeiksi toipumisessa muodostuvat muun muassa liikunta ja luonnonmukainen ravinto. Elimistö tarvitsee myös happoa tuottavia ruoka-aineita, mutta ruokavalion tulisi koostua pääasiassa elimistöä emäksöivistä aineista. Näitä ovat muun muassa kasvikset ja luonnossa vapaana kasvaneet kalat. Kunnon ruoka-aineiden lisäksi kunniaan nousevat merisuola, savi ja vihreät juomat.

Liikunnan ja ravinnon lisäksi tärkeää on myös huolehtia riittävästä levosta. Miten helppoa se onkaan välillä sivuuttaa töitä tehdessä ja urheillessa!

Hyvänä tukena oman terveydentilan seurannassa toimii myös verianalyysi. Elävän veren ja kuivaveren analyysilla voi selvittää aineenvaihdunnan ja immuunijärjestelmän toimintaa sekä nähdä merkkejä sisäelinten kuormituksesta ja vitamiinien tai hivenaineiden puutoksista.

Verianalyysista löytyy paljon tietoa kirjastamme Puhdas veri - terveyden perusta (2013). Kirja on saatavilla kauttamme ja jälleenmyyjiltä ympäri maan.


Viitteet

Aho, Kaija (2012). Nuorikin keho voi olla hapan ja kipeä - Veri puhtaaksi suolalla, savella ja viherjuomalla. Julkaisussa: Minä Olen 2/2012, 30-35.

Bourgeois, Pierre (1995). Savihoidot - luonnollinen vaihtoehto. Espoo: Biokustannus.

Vapa, M., Peltoniemi, P. & Vapa, M. (2013). Puhdas veri - terveyden perusta. 3. painos. Kurikka: Valmiixi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luontaista terveyttä suolasta ja savesta

Kaksi viimeisintä Luontaisterveys -lehteä sisältää paljon tietoa verianalyysista. Toisessa jutussa asiaa lähestytään painonhallinnan, toisessa hiivasyndrooman näkökulmasta. Jutut on kirjoittanut Merja Kiviluoma. Verimikroskopisti Mikko Vapa on tehnyt elävän veren ja kuivaveren analyyseja vuodesta 2006 lähtien. Hänen mukaansa painon noustessa usein myös elämäntavat muuttuvat: liikkuminen vähentyy ja valvominen lisääntyy, samoin kuin tupakointi, kahvinjuonti ja lääkkeiden käyttö. Tämä lisää elimistön happokuormaa. Myös uupumus ja unettomuus voivat lisääntyä ja toisaalta hedelmien, marjojen ja vihannesten syönti vähentyä. Veri on hyvä terveydentilan mittari. Siitä voidaan nähdä esimerkiksi kuona-aineita, happokiteitä tai mineraalien puutoksia. Veressä näkyvä liikakalsium saattaa johtua kalsiumin huonosta imeytymisestä eli muiden luutumismineraalien ja D-vitamiinin puutteesta tai sitten siitä, että kalsiumia liukenee verenkiertoon luustosta. Ylipainoisilla veressä voi näkyä myös kookkait

Kirja-arvostelu: Sairaalapappi-kirja tarjoilee pätkäspagettia

Henki -lehdessä on julkaistu Luin kirjan -palstalla arvostelu kirjailija Tapani Tukiaisen uusimmasta teoksesta, Sairaalapappi - Asiaa ja anekdootteja . Kirjaan on tutustunut ja kirja-arvostelun kirjoittanut Tapio Seppälä. Seppälä kutsuu Tukiaisen kuvausta pitkästä urastaan mosaiikiksi, pätkäspagetiksi, "jota on helpompaa nauttia kuin pitkää makaronia". Kirjan lyhyet välähdykset eivät muodosta suoranaista juonta, mutta ne päästävät peremmälle papin elämään. Seppälä pitää tätä plussana ja kiittää: "Nootitus on ihanan outoa." Arvostelu nostaa esille myös Tukiaisen kirjan kuvaaman omaperäisen pohdiskelun siitä, kuinka koko elämä kietoutuu navan ympärille. - Mihin kirjailija tällä pohdiskelulla oikein viittaa? Kahdeksannen teoksensa maisemiin, Italian Dolomiiteille. Siellä monivaiheinen seminaariviikko länsimaisen teatterin legendasta, Antonin Artaud'stä, huipentuu balilaisen teatterin esityksiin - ja navan ympärille. Henki -lehden kirja-arvostelun pääsee lukemaan

Kirsi Lohtajan kirja 9 Ki -luvuista

Uusimmasta Minä Olen -lehdestä no. 2/2014 löytyy Kirsi Lohtajan haastattelu, jossa hän kertoo kirjastaan 9 Ki -Astrologiasta. Haastattelun on kirjoittanut toimittaja Kaija Aho. Kirsi Lohtaja on koulutukseltaan fengshui-konsultti, sisätautikirurginen ja psykiatrinen sairaanhoitaja sekä mielenterveyshoitaja ja reiki-energiaparantaja. Lisäksi hänellä on perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion koulutus. Haastattelussa Kirsi kertoo 9 Ki -luvuista, niiden selvittämisestä ja tulkinnasta sekä siitä, miten niiden kautta voi tarkastella ja ymmärtää itseään ja läheisiään laajemmin. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä käytetty akupunktio tasapainottaa ja hoitaa ihmisen energioita. Fengshui tekee saman kodin, pihan tai työympäristön kautta. Syvemmälle mentäessä voidaan mukaan liittää kiinalainen astrologia. Kirjan esittely löytyy sivustoltamme täältä . Se on harvoja suomeksi aiheesta saatavilla olevia teoksia. Viitteet Aho, Kaija (2014). 9 Ki -luvut auttavat pois ristiriidoista.