Siirry pääsisältöön

Valmiixi-kirjoista Minä Olen -lehdessä

Minä Olen -lehdestä no. 4/2013 löytyy juttu pienkustantamomme kirjoista. Toimittaja Kaija Ahon kirjoittama artikkeli kertoo tarinaa, taustoja ja ajatuksia kustantamiemme kirjojen ja niiden teemojen takana. Haastattelussa kerron myös luonnossa liikkumisesta ja luontokuvausharrastuksesta.

- Kaikki kirjamme, niin Valmiixi-kirjat kuin valikoimassamme olevat omakustanteetkin, liittyvät laajasti ottaen hyvinvointiin. Jokainen kirja on jollain tavalla merkityksellinen ja jokaisella on jokin sanoma.


- Rankatkin tarinat ovat kääntyneet hyväksi. Esimerkiksi vakavasta masennuksesta toipuva on julkaissut esikoisrunokokoelman tai läheisensä menettänyt on kirjoittanut kokemuksensa kirjaksi ja ryhtynyt vertaistukihenkilöksi saman kokeneille.

Kerron jutussa myös muutamista työn alla olevista kirjoista. Näistä Janne Pulkkisen hulvaton satiiri Mielen seikkailu maassa ilmestyy syksyllä ja energiahoitajien tarina myöhemmin. Koko jutun voi lukea Minä Olen -lehdestä.


Viitteet

Aho, Kaija (2013). Kirjat ovat kustantaja Päivi Peltoniemelle enemmän kuin kirjoja. Minä Olen 4/2013: 62-65.

Lindroos-Annala, Pirjo (2013). Tuulelan tupa. Kurikka: Valmiixi.

Patanen, Fanni-Laura (2012). Palapeliä kokoamassa - runoja ja kuvia. Kurikka: Valmiixi.

Pulkkinen, Janne (2013). Mielen seikkailu maassa. Kurikka: Valmiixi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuttulan kesä Reijo Raekallion siveltimen vedoin

Lastenkirja Kuttulan kesä ilmestyi viime vuoden lopussa. Sen on kirjoittanut Liisa Salo ja kuvittanut Reijo Raekallio. Levinyt! kävi taiteilijan juttusilla. Jaspis Toivosen kirjoittaman jutun pääsee lukemaan  Levinyt! - verkkolehdestä .  Jutussa Raekallio kertoo, kuinka tarinat Kuttulan kesästä sytyttivät inspiraation, sillä ne olivat todentuntuisia ja eläviä. – Ne kertovat maaseudulla asuvan lapsiperheen elämästä. Perheeseen kuuluu lasten ohella liuta eläimiä. Tarina tuntui minusta heti mukavalta, koska siinä oli sopivaa särmää, sanoo Raekallio. Kuttulan kesä on Salon ensimmäinen ja viimeinen kirja, kuten hän on sanonut  Kyrönmaa -lehden haastattelussa . Kirja on esitelty  täällä  ja sitä voi ostaa kirjailijalta,  Galleria Raekalliosta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan  sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Salo, Liisa (2020). Kuttulan kesä . Kurikka: Valmiixi. Kuttulan kesässä on vipinää - Liisa Salo julkaisi ensimmäisen ja viimeisen kirjansa . Kyrönmaa -lehti 23.11.20

Rising Moon: Surulaulu on esitelty Risingshadow.fi-sivustolla

Scifi- ja fantasiakirjasivusto Risingshadow.fi  on esitellyt kirjailija Sarianna Suorsan Rising Moon -sarjan päätösosan, Surulaulun . Kirja on Suorsan kolmas. Rising Moon -sarja kertoo Suorsan luomasta fantasiamaailmasta, joka koostuu neljästä valtiosta. Elämää niissä varjostaa jatkuva sodan uhka. Sarjan päähenkilöinä on nuoria, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Kirjan alussa Tegan herää Rising Moonista, maasta, joka on pysynyt omissa oloissaan. Mutta miten heidän käy, kun sota syttyy ja he ovat pahasti alakynnessä? Lue lisää Surulaulusta ! Kirja on esitelty kotisivuillamme täällä ja se on saatavilla verkko- ja kirjakaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Risingshadow.fi. Scifi- ja fantasiakirjat. Rising Moon: Surulaulu. @ Sarianna Suorsa . Suorsa, Sarianna (2020). Rising Moon: Surulaulu . Kurikka: Valmiixi.