Siirry pääsisältöön

Petri Jauhiaisen luontokirja kotipihasta

Savon Sanomat haastatteli valokuvaaja Petri Jauhiaista juuri ennen luontokirjan Elämää pihapiirin kätköissä ilmestymistä. Painetun lehden jutun pääsee lukemaan näiden linkkien kautta. Sen on kirjoittanut Veera Jääskeläinen.


Haastattelussa Petri kertoo kirjansa syntymisestä ja työstämisestä. Lasten myötä asioita herkistyi katselemaan tarkemmin ja kuvia ja tarinoita alkoi syntyä. Kirja kannustaakin lähellä olevan luonnon havainnointiin: lintulaudan tai pihan elämän seuraaminen on antoisaa ja kiinnostavaa puuhaa.

Petrin suhde luontoon on välitön - hänelle luonto on osa elinympäristöä. Se on pihapiirin kätköjä, peltoa ja metsää, lähteitä ja järvi rantoineen. Kirja on saatavilla ja tilattavissa verkkokauppamme lisäksi verkko- ja kirjakaupoista kautta maan.


Viitteet

Jääskeläinen, Veera (2014). Vehmersalmelaisen valokuvaajan projekti: Luontokirja omasta kotipihasta. Savon Sanomat 15.10.2014: 1, 15. Saatavilla myös: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kulttuuri/luontokirja-omasta-kotipihasta/1913999 .

Jauhiainen, Petri (2014). Elämää pihapiirin kätköissä. Kurikka: Valmiixi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuttulan kesä Reijo Raekallion siveltimen vedoin

Lastenkirja Kuttulan kesä ilmestyi viime vuoden lopussa. Sen on kirjoittanut Liisa Salo ja kuvittanut Reijo Raekallio. Levinyt! kävi taiteilijan juttusilla. Jaspis Toivosen kirjoittaman jutun pääsee lukemaan  Levinyt! - verkkolehdestä .  Jutussa Raekallio kertoo, kuinka tarinat Kuttulan kesästä sytyttivät inspiraation, sillä ne olivat todentuntuisia ja eläviä. – Ne kertovat maaseudulla asuvan lapsiperheen elämästä. Perheeseen kuuluu lasten ohella liuta eläimiä. Tarina tuntui minusta heti mukavalta, koska siinä oli sopivaa särmää, sanoo Raekallio. Kuttulan kesä on Salon ensimmäinen ja viimeinen kirja, kuten hän on sanonut  Kyrönmaa -lehden haastattelussa . Kirja on esitelty  täällä  ja sitä voi ostaa kirjailijalta,  Galleria Raekalliosta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan  sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Salo, Liisa (2020). Kuttulan kesä . Kurikka: Valmiixi. Kuttulan kesässä on vipinää - Liisa Salo julkaisi ensimmäisen ja viimeisen kirjansa . Kyrönmaa -lehti 23.11.20

Vuoden 2021 terveyskirjamme: Maadoittuminen ja EFT

Vuoden 2021 suosituimmat terveyskirjamme ovat Maadoittuminen - kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö sekä EFT - tunteiden vapautustekniikat . Näiden ja muiden terveyskirjojemme kysyntä osoittaa, että itsehoito ja ennaltaehkäisevä terveydenhoito ovat ajassamme yhä tärkeämpiä. Kirjan maadoittumisesta (engl.  earthing ) ovat kirjoittaneet kaapelitelevisioteollisuuden uranuurtaja Clinton Ober , kardiologi, kirjailija ja sähkölääketieteen asiantuntija Stephen Sinatra ja terveyskirjailija Martin Zucker . Kirjan 1. painoksen ilmestymisen jälkeen on käynyt entistäkin selvemmäksi, että kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö on juuri maadoittuminen - ensimmäisessä painoksessa alaotsikko oli vielä kysymysmuodossa. Julkaisimme tarkistetun laitoksen 1. painoksesta vuonna 2015. Kirjan tarkistettu ja laajennettu 2. painos ilmestyi vuonna 2018. Se sisältää myös maadoittumisesta tehtyjen tieteellisten tutkimusten yhteenvetoja. Kirja oli suosituin terveyskirjamme myös vuonna 2020. Vuoden 2021 toiseksi