Siirry pääsisältöön

Seikkailu salaperäisellä Susiluolalla

Nuorelta kirjoittajalta Kristian Peltoniemeltä ilmestyi viime vuonna kaksi seikkailukirjaa. II etsivää ja salaperäinen luola sekä II etsivää ja autovarkaat on suunnattu kouluikäisille ja nuorille. Molempien kirjojen keskeisenä tapahtumapaikkana on Susiluola Karijoen ja Kristiinankaupungin rajalla.

10-vuotias Otto Haataja luki salaperäisen luolan tarinan ja haastatteli Kristiania. Otto kysyi muun muassa siitä, milloin Kristian alkoi kirjoittaa etsivätarinoita ja kuinka helppoa kirjoittaminen on. Vaissin sukuseuran Waissi-lehdessä julkaiseman jutun voi lukea linkin takaa.

Entäpä seuraava kirja, joko se on työn alla? Lue haastattelusta, mitä saattaa olla odotettavissa...

Mielenkiintoisia hetkiä seikkailujen parissa!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


Viitteet

Haataja, Otto (2016). "Jos on nukkunut vähemmän, on vaikeampi keksiä aiheita". Waissi 1/2016, 16.

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja salaperäinen luola. 1. Kurikka: Valmiixi.

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja autovarkaat. 2. Kurikka: Valmiixi.


Päivitetty (linkkejä) 15.03.2019.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luontaista terveyttä suolasta ja savesta

Kaksi viimeisintä Luontaisterveys -lehteä sisältää paljon tietoa verianalyysista. Toisessa jutussa asiaa lähestytään painonhallinnan, toisessa hiivasyndrooman näkökulmasta. Jutut on kirjoittanut Merja Kiviluoma. Verimikroskopisti Mikko Vapa on tehnyt elävän veren ja kuivaveren analyyseja vuodesta 2006 lähtien. Hänen mukaansa painon noustessa usein myös elämäntavat muuttuvat: liikkuminen vähentyy ja valvominen lisääntyy, samoin kuin tupakointi, kahvinjuonti ja lääkkeiden käyttö. Tämä lisää elimistön happokuormaa. Myös uupumus ja unettomuus voivat lisääntyä ja toisaalta hedelmien, marjojen ja vihannesten syönti vähentyä. Veri on hyvä terveydentilan mittari. Siitä voidaan nähdä esimerkiksi kuona-aineita, happokiteitä tai mineraalien puutoksia. Veressä näkyvä liikakalsium saattaa johtua kalsiumin huonosta imeytymisestä eli muiden luutumismineraalien ja D-vitamiinin puutteesta tai sitten siitä, että kalsiumia liukenee verenkiertoon luustosta. Ylipainoisilla veressä voi näkyä myös kookkait

Rising Moon: Surulaulu on esitelty Risingshadow.fi-sivustolla

Scifi- ja fantasiakirjasivusto Risingshadow.fi  on esitellyt kirjailija Sarianna Suorsan Rising Moon -sarjan päätösosan, Surulaulun . Kirja on Suorsan kolmas. Rising Moon -sarja kertoo Suorsan luomasta fantasiamaailmasta, joka koostuu neljästä valtiosta. Elämää niissä varjostaa jatkuva sodan uhka. Sarjan päähenkilöinä on nuoria, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Kirjan alussa Tegan herää Rising Moonista, maasta, joka on pysynyt omissa oloissaan. Mutta miten heidän käy, kun sota syttyy ja he ovat pahasti alakynnessä? Lue lisää Surulaulusta ! Kirja on esitelty kotisivuillamme täällä ja se on saatavilla verkko- ja kirjakaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Risingshadow.fi. Scifi- ja fantasiakirjat. Rising Moon: Surulaulu. @ Sarianna Suorsa . Suorsa, Sarianna (2020). Rising Moon: Surulaulu . Kurikka: Valmiixi.

Kirja-arvostelu: Petri Jauhiaisen luontokuvat voimaannuttavat

Valokuvaaja Petri Jauhiaisen luontokuvakirja Elämää pihapiirin kätköissä on arvosteltu Kaikkea kirjasta -blogissa. Arvostelun on kirjoittanut Kirsi Huhtakangas. Jauhiaisen kirja koostuu 52 tarinasta kuvineen - kukin kirjan aukeama muodostaa oman kokonaisuutensa. Tarinat etenevät vuodenajoittain keväästä talveen. - Jauhiaisen luontokuvat ovat  kiehtovaa luonnontaidetta, pienten hyönteisten suuret kuvat hätkähdyttävät – miten monimuotoisia ja värisiä pikkuötökätkin ovat. Tätä kirjaa on ilo katsella useamminkin, kun tarvitsee voimakuvia ja lyhyttä tekstiä luonnosta ja elämästä, arvostelu kiittää. Arvostelun voi lukea kokonaisuudessaan Kaikkea kirjasta -blogista . Luontokuvakirja on tilattavissa verkkokaupastamme  sekä verkko- ja kirjakaupoista kautta maan. Viitteet Huhtakangas, Kirsi (2018). Kirja-arvostelu: Elämää pihapiirin kätköissä . Kaikkea kirjasta -blogi. Jauhiainen, Petri (2014). Elämää pihapiirin kätköissä . Kurikka: Valmiixi.