Siirry pääsisältöön

Kirsi Lohtajan sadut ovat ovi lapsuuden muistoihin

Kirjailija Kirsi Lohtaja on julkaissut neljä kirjaa. Nyt tulossa on hänen ensimmäinen satukirjansa, Pienen Keltaisen Nallen tarinoita.

Lohtajan aiempien kirjojen aiheina on vanha itämainen astrologia & fengshui-oppi, tyttären varhaislapsuuden vuodet, luontaisesti gluteenittomat ruokaohjeet sekä rokotteisiin liittyvä tieto. Kuinka nyt siis satuja?

- Satukirjan tarinat saivat alkunsa tyttäreni ollessa liki kolme vuotta. Niihin liittyy todellisia tapahtumia. Hauskojen sattumusten lisäksi mukana on pieniä opetuksia, luonnon kunnioitus ja sen pieniä ihmeitä sekä lapsen luottamus enkeleiden apuun.

Olet taustaltasi hoitotyön ammattilainen. Miksi ryhdyit kirjoittamaan? Mikä siinä on lähellä sydäntä?

- Ajatus kirjoittamisesta alkoi kiehtoa tyttären syntymän myötä eli reilut 10 vuotta sitten. Elämäni ikään kuin jakaantuu aikaan ennen ja jälkeen lapseni syntymän. Jätin aktiivisen hoitotyön, koska halusin olla lapseni saatavilla hänen varttuessaan, Lohtaja sanoo.

- Tunnen kutsua kirjoittaa asioista, jotka ovat merkityksellisiä elämässäni. Haluan välittää tietoa, jonka uskon voivan auttaa muitakin. Kirjani ovat myös mahdollisuus jättää jotain pysyvää muistoksi tyttärelleni, jotain, mihin hän voi myöhemmin palata.


Satukirja sisältää myös lauluja. Miten ne syntyivät?

- Laulujen sanoja alkoi virrata mieleeni pian tyttären syntymän jälkeen. Kun sanat olivat valmiit, niin sävel ikään kuin annettiin minulle - niin helposti laulut syntyivät. Muutama kirjan lauluista ja loruista on kuitenkin mieheni ja tyttäreni tekemiä, Lohtaja kertoo ja jatkaa:

- Perheessämme luettiin satuja joka päivä tunti tai pari. Iltasatuhetken lopuksi minulla oli tapana laulaa tyttäreni uneen. Sadut ja laulut toivat hänelle paljon iloa.

Pienen Keltaisen Nallen tarinoita on parhaillaan ennakkomyynnissä. Mitä sen ilmestyminen merkitsee?

- Tyttäreni on kannustanut minua satukirjan saattamisessa lopulliseen muotoonsa ja toiminut myös kirjan kuvituksen kriitikkona. Näen, että tämä kirja on hänelle ovi varhaislapsuuden muistoihin, Lohtaja sanoo ja lisää:

- Toivon satujen tukevan myös muiden pienten lasten kasvamista terveiksi ja tasapainoisiksi nuoriksi.


Viite

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luontaista terveyttä suolasta ja savesta

Kaksi viimeisintä Luontaisterveys -lehteä sisältää paljon tietoa verianalyysista. Toisessa jutussa asiaa lähestytään painonhallinnan, toisessa hiivasyndrooman näkökulmasta. Jutut on kirjoittanut Merja Kiviluoma. Verimikroskopisti Mikko Vapa on tehnyt elävän veren ja kuivaveren analyyseja vuodesta 2006 lähtien. Hänen mukaansa painon noustessa usein myös elämäntavat muuttuvat: liikkuminen vähentyy ja valvominen lisääntyy, samoin kuin tupakointi, kahvinjuonti ja lääkkeiden käyttö. Tämä lisää elimistön happokuormaa. Myös uupumus ja unettomuus voivat lisääntyä ja toisaalta hedelmien, marjojen ja vihannesten syönti vähentyä. Veri on hyvä terveydentilan mittari. Siitä voidaan nähdä esimerkiksi kuona-aineita, happokiteitä tai mineraalien puutoksia. Veressä näkyvä liikakalsium saattaa johtua kalsiumin huonosta imeytymisestä eli muiden luutumismineraalien ja D-vitamiinin puutteesta tai sitten siitä, että kalsiumia liukenee verenkiertoon luustosta. Ylipainoisilla veressä voi näkyä myös kookkait

Lisäpainokset Tuulia Heinosen ja Doreen Virtuen lapsikirjoista

Olemme ottaneet lisäpainokset lapsiaiheisista kirjoistamme, Tuulia Heinosen  Tähtien lapsia, enkelimäisiä olentoja -kirjasta sekä Doreen Virtuen klassikosta Kristallilapset - uuden sukupolven selvänäköiset ja herkät lapset . Heinosen kirja  sisältää kolme kirjaa. Yhteisniteen ensimmäinen osa  Uudet valon tähtilapset kertoo uusista lapsista - indigoista, kristalleista sekä luonnonhenki-, sateenkaari- ja aurinkolapsista - ja antaa ohjeita siitä, kuinka kasvattaa näitä lapsia. Kirjan toinen osa Enkelimäisiä olentoja kertoo kohtaamisista enkeleiden ja ylösnousseiden mestareiden kanssa sekä tehtävästämme maapallolla. Kirjan kolmas osa Keijumaa kertoo maapallon luonnonhengistä ja Suomen merkityksestä maapallon muuttumisessa. Virtuen kirja kertoo selvänäköisistä ja herkistä kristallilapsista, jotka ovat syntyneet maaplaneetalle indigolasten jälkeen. Ns. ensimmäiseen aaltoon kuuluvat kristallilapset ovat nyt noin 17-25-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia. Valikoimistamme löytyy myös Kirsi