Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu: Sairaalapappi-kirja tarjoilee pätkäspagettia

Henki-lehdessä on julkaistu Luin kirjan -palstalla arvostelu kirjailija Tapani Tukiaisen uusimmasta teoksesta, Sairaalapappi - Asiaa ja anekdootteja. Kirjaan on tutustunut ja kirja-arvostelun kirjoittanut Tapio Seppälä.

Seppälä kutsuu Tukiaisen kuvausta pitkästä urastaan mosaiikiksi, pätkäspagetiksi, "jota on helpompaa nauttia kuin pitkää makaronia". Kirjan lyhyet välähdykset eivät muodosta suoranaista juonta, mutta ne päästävät peremmälle papin elämään. Seppälä pitää tätä plussana ja kiittää: "Nootitus on ihanan outoa."

Arvostelu nostaa esille myös Tukiaisen kirjan kuvaaman omaperäisen pohdiskelun siitä, kuinka koko elämä kietoutuu navan ympärille.

- Mihin kirjailija tällä pohdiskelulla oikein viittaa? Kahdeksannen teoksensa maisemiin, Italian Dolomiiteille. Siellä monivaiheinen seminaariviikko länsimaisen teatterin legendasta, Antonin Artaud'stä, huipentuu balilaisen teatterin esityksiin - ja navan ympärille.

Henki-lehden kirja-arvostelun pääsee lukemaan kokonaisuudessaan täältä.

Tukiaisen uusimman romaanin esittely löytyy kotisivuiltamme, samoin kuin Kiireesti nyt, monsieur Artaud! -kirjan esittely. Teokset ovat tilattavissa kirjailijalta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luontaista terveyttä suolasta ja savesta

Kaksi viimeisintä Luontaisterveys -lehteä sisältää paljon tietoa verianalyysista. Toisessa jutussa asiaa lähestytään painonhallinnan, toisessa hiivasyndrooman näkökulmasta. Jutut on kirjoittanut Merja Kiviluoma. Verimikroskopisti Mikko Vapa on tehnyt elävän veren ja kuivaveren analyyseja vuodesta 2006 lähtien. Hänen mukaansa painon noustessa usein myös elämäntavat muuttuvat: liikkuminen vähentyy ja valvominen lisääntyy, samoin kuin tupakointi, kahvinjuonti ja lääkkeiden käyttö. Tämä lisää elimistön happokuormaa. Myös uupumus ja unettomuus voivat lisääntyä ja toisaalta hedelmien, marjojen ja vihannesten syönti vähentyä. Veri on hyvä terveydentilan mittari. Siitä voidaan nähdä esimerkiksi kuona-aineita, happokiteitä tai mineraalien puutoksia. Veressä näkyvä liikakalsium saattaa johtua kalsiumin huonosta imeytymisestä eli muiden luutumismineraalien ja D-vitamiinin puutteesta tai sitten siitä, että kalsiumia liukenee verenkiertoon luustosta. Ylipainoisilla veressä voi näkyä myös kookkait

Kirja-arvostelu: Petri Jauhiaisen luontokuvat voimaannuttavat

Valokuvaaja Petri Jauhiaisen luontokuvakirja Elämää pihapiirin kätköissä on arvosteltu Kaikkea kirjasta -blogissa. Arvostelun on kirjoittanut Kirsi Huhtakangas. Jauhiaisen kirja koostuu 52 tarinasta kuvineen - kukin kirjan aukeama muodostaa oman kokonaisuutensa. Tarinat etenevät vuodenajoittain keväästä talveen. - Jauhiaisen luontokuvat ovat  kiehtovaa luonnontaidetta, pienten hyönteisten suuret kuvat hätkähdyttävät – miten monimuotoisia ja värisiä pikkuötökätkin ovat. Tätä kirjaa on ilo katsella useamminkin, kun tarvitsee voimakuvia ja lyhyttä tekstiä luonnosta ja elämästä, arvostelu kiittää. Arvostelun voi lukea kokonaisuudessaan Kaikkea kirjasta -blogista . Luontokuvakirja on tilattavissa verkkokaupastamme  sekä verkko- ja kirjakaupoista kautta maan. Viitteet Huhtakangas, Kirsi (2018). Kirja-arvostelu: Elämää pihapiirin kätköissä . Kaikkea kirjasta -blogi. Jauhiainen, Petri (2014). Elämää pihapiirin kätköissä . Kurikka: Valmiixi.

Rising Moon: Surulaulu on esitelty Risingshadow.fi-sivustolla

Scifi- ja fantasiakirjasivusto Risingshadow.fi  on esitellyt kirjailija Sarianna Suorsan Rising Moon -sarjan päätösosan, Surulaulun . Kirja on Suorsan kolmas. Rising Moon -sarja kertoo Suorsan luomasta fantasiamaailmasta, joka koostuu neljästä valtiosta. Elämää niissä varjostaa jatkuva sodan uhka. Sarjan päähenkilöinä on nuoria, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Kirjan alussa Tegan herää Rising Moonista, maasta, joka on pysynyt omissa oloissaan. Mutta miten heidän käy, kun sota syttyy ja he ovat pahasti alakynnessä? Lue lisää Surulaulusta ! Kirja on esitelty kotisivuillamme täällä ja se on saatavilla verkko- ja kirjakaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta . Viitteet Risingshadow.fi. Scifi- ja fantasiakirjat. Rising Moon: Surulaulu. @ Sarianna Suorsa . Suorsa, Sarianna (2020). Rising Moon: Surulaulu . Kurikka: Valmiixi.